Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
În atenția apicultorilor autorizați sanitar-veterinar din raionul Dubăsari Comercializarea, depozitarea, prelucrarea, participarea la expoziții, exportul mierii de albini și produselor apicole se permite în baza certificatului sanitar-veterinar Formularul-2 model aprobat de ANSA, întocmit și eliberat de inspectori medici veterinari oficiali din cadrul serviciului siguranța alimentelor. Depozitarea mierii trebuie efectuată în condiții ambientale compatibile calității și siguranței alimentare, în încăperi uscate și curate, răcoroase și întunecate la o temperatură de 0-250C. Mierea naturală se depozitează în ambalaje de inox sau din alte materiale inofensive prezente cu certificate de inofensivitate. Certificatul sanitar-veterinar pentru mierea de albini și produselor apicole se va elibera pentru lotul de miere recoltat reieșind din capacitatea de producere a prisăcii și în baza următoarelor date /informații: - Situația epizootică din teritoriu; - Înregistrările din pașaportul prisăcii, efectuate semestrial de către inspectorii zootehnici și medici veterinari din teritoriu; - Declarația pe propria răspundere a producătorului; - Expertiza sanitar-veterinară a mierii, inclusiv examenul organoleptic în conformitate cu H.G. nr.661 din 13.06.2007 cu privire la aprobarea Reglementării Tehnice „Mierii naturale”; - Investigații de laborator a mierii la indicii fizico-chimici. Mierea destinată comercializării directe consumatorului final( piețe, gherete, expoziții, magazine comerciale), se va permite numai după aplicarea etichetei, în conformitate cu cap.VI al H.G. nr.661 din 13.06.2007, care va avea următorul conținut. - Denumirea produsului „miere”; - Originea mierei ( țara, denumirea și adresa producătorului); - Data ambalării și luna/anul recoltării produsului. Pentru informație mai detaliată apelați la numerele de contact: 0248-55-450; mob: 076780402, 076780405 Direcția raională pentru siguranța alimentelor |
Lasa un comentariu